Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/www/22131/plodyzeme_sk/www/wp-content/themes/Plodyzeme/includes/builder/functions.php on line 4783
Recept: Domáca nutella - Plody Zeme

Nepoznám nikoho, kto by nemal rád nutellu. Keď som sa však po prvý krát zamyslela nad jej obsahom, prevrátil sa mi žalúdok a prišlo mi zle. Toľko humusu v jednej flaške. Prinášam preto o čosi zdravšiu (nie však nízkokalorickú) variantu a pre náročných úplne najzdravšiu verziu tejto skvelej lahodnej, na jazyku sa rozplývajúcej čokoládovej pochúťky.

 

Pre „mlsáňov“:

Ingrediencie:

Postup:

Vo vodnom kúpeli prihrejeme zahustené mlieko, pridáme cukor, olej a poriadne premiešame vareškou alebo metličkou. Postupne za stáleho miešania pridávame nalámanú čokoládu spoločne s vodou. Počkáme kým sa všetka čokoláda neroztopí a suroviny sa nespoja. Potom odstavíme varič a nasypeme pomleté lieskovce a kokos. Všetko poriadne posledný krát premiešame a nezabúdajme pridať aspoň kúsok lásky pre ešte sladšiu chuť. Na záver už len prelejeme do čistej sklenenej fľaše, alebo pohára. Táto pochúťka sa skvele hodí na chlieb, koláč, alebo len tak na lyžičku :-).

Pre náročných (zdravo sa stravujúcich):

Ingrediencie:

Postup:

Vo vodnom kúpeli si roztopíme nalámanú čokoládu spolu s vodou. Poriadne miešame a keď sa čokoláda roztopí, pridáme cukor, počkáme kým sa roztopí a vypneme varič. V mixéry rozmixujeme jedno zrelé mäkké avokádo. Prilejeme roztopenú čokoládu, pomleté orechy a kokos. Stačí už len zamiešať a preliať do fľašky alebo rýchlo zjesť

Mohlo by Vás zaujímať:

Recept: Cuketovo – jablkový perník

Takmer v každej domácnosti sa občas (často) stane, že v špajzi dlho sedí nejaký druh zeleniny, či ovocia a gazdinka uvažuje, čo s ňou. Práve v takýchto chvíľach nechám voľnú ruku svojej fajntázii a vždy niečo vymyslím. Tento krát to bola cuketa a jabĺčko. Bol už...

preèítajte si viac