Už názov Vás určite zaujal a teraz premýšľate v čom asi tak môže byť rizoto divoké. Je to práve jeho hlavnou surovinou, ktorou je divoká ryža. Divoká nie je len názvom, ale aj úžasnou orieškovou chuťou, neodolateľnou vôňou a chrumkavou konzistenciou. Keď som ju varila po prvý krát, nemohla som uveriť tomu, že niečo tak divoké, môže byť tak úžasné. Určite sa oplatí vyskúšať! 😉 Zvolila som veľmi rýchlu prípravu, ktorá trvá do 20 minút. A kým sa rizoto dovarí, môžete si napríklad zavesiť prádlo

Ingrediencie

Postup:

Divokú ryžu 3-krát premyjeme, zalejeme 2 hrnčekmi vody, osolíme, okoreníme a varíme na miernom plameni. Za ten čas si nakrájame na kocočky (alebo iné obľúbené tvary) hokkajdo, mrkvu a tekvicu. Asi po 20 minútach varenia pridáme zeleninu k variacej sa ryži, premiešame a necháme na ohni, kým sa všetka voda nestratí. Trvá to približne ešte 20 – 30 minút. Hrniec otvárame čo najmenej. Servírujeme s čerstvými bylinkami a semiačkami, ktoré pred tým môžeme nasucho opražiť.

Mohlo by Vás zaujímať:

Recept: Kakaové tahini sladené ďatlami

Sezam indický je u nás zatiaľ známy len ako korenie, ktoré sa používa zväčša do indickej kuchyne. Je to veľká škoda, pretože tieto na meď, vápnik a železo bohaté semienka majú nie len významné blahodarné účinky, ale aj široké uplatnenie v slanej i sladkej kuchyni. Keď...

preèítajte si viac