Už názov Vás určite zaujal a teraz premýšľate v čom asi tak môže byť rizoto divoké. Je to práve jeho hlavnou surovinou, ktorou je divoká ryža. Divoká nie je len názvom, ale aj úžasnou orieškovou chuťou, neodolateľnou vôňou a chrumkavou konzistenciou. Keď som ju varila po prvý krát, nemohla som uveriť tomu, že niečo tak divoké, môže byť tak úžasné. Určite sa oplatí vyskúšať! 😉 Zvolila som veľmi rýchlu prípravu, ktorá trvá do 20 minút. A kým sa rizoto dovarí, môžete si napríklad zavesiť prádlo

Ingrediencie

Postup:

Divokú ryžu 3-krát premyjeme, zalejeme 2 hrnčekmi vody, osolíme, okoreníme a varíme na miernom plameni. Za ten čas si nakrájame na kocočky (alebo iné obľúbené tvary) hokkajdo, mrkvu a tekvicu. Asi po 20 minútach varenia pridáme zeleninu k variacej sa ryži, premiešame a necháme na ohni, kým sa všetka voda nestratí. Trvá to približne ešte 20 – 30 minút. Hrniec otvárame čo najmenej. Servírujeme s čerstvými bylinkami a semiačkami, ktoré pred tým môžeme nasucho opražiť.

Mohlo by Vás zaujímať:

Recept: Orechový zákusok plný minerálov

Vlašské orechy pochádzajú zo Strednej Ázie, v dnešnej dobe ich však dopestujeme aj v našich končinách. Zbierajú sa na jeseň, následne sa sušia a potom môžu konečne doputovať do našich brušiek. Vlašský orech je veľmi silná potravina, ktorá by hlavne pre svoj pozitívny...

preèítajte si viac

Recept: Domáca granola (niekoľko druhov)

Raňajkové cereálie sa v 60-tych rokoch stali veľkým hitom, ktorý sa zo západu rýchlo preniesol do celého Sveta. Len málokto si však v tej dobre uvedomoval, koľko pridaného cukru a konzervačných látok jedna krabica sladkej dobroty obsahuje. Mamičky to milovali,...

preèítajte si viac