Už názov Vás určite zaujal a teraz premýšľate v čom asi tak môže byť rizoto divoké. Je to práve jeho hlavnou surovinou, ktorou je divoká ryža. Divoká nie je len názvom, ale aj úžasnou orieškovou chuťou, neodolateľnou vôňou a chrumkavou konzistenciou. Keď som ju varila po prvý krát, nemohla som uveriť tomu, že niečo tak divoké, môže byť tak úžasné. Určite sa oplatí vyskúšať! 😉 Zvolila som veľmi rýchlu prípravu, ktorá trvá do 20 minút. A kým sa rizoto dovarí, môžete si napríklad zavesiť prádlo
Ingrediencie
- 1 hrnček divokej ryže
- ½ tekvice hokkajdo
- 1 mrkva
- ¼ klasickej tekvice
- 2 lyžičky himalájskej soli, čierne korenie, bazalka, korenie s morskými riasami,…
- semiačka na ozdobu
Postup:
Divokú ryžu 3-krát premyjeme, zalejeme 2 hrnčekmi vody, osolíme, okoreníme a varíme na miernom plameni. Za ten čas si nakrájame na kocočky (alebo iné obľúbené tvary) hokkajdo, mrkvu a tekvicu. Asi po 20 minútach varenia pridáme zeleninu k variacej sa ryži, premiešame a necháme na ohni, kým sa všetka voda nestratí. Trvá to približne ešte 20 – 30 minút. Hrniec otvárame čo najmenej. Servírujeme s čerstvými bylinkami a semiačkami, ktoré pred tým môžeme nasucho opražiť.


Mohlo by Vás zaujímať:
Recept: Zdravý tekvicový koláč (pumpkin pie)
Na jeseň sa na nás takmer z každej záhrady usmieva krásna oranžová tekvica. Receptov na jej spracovanie je mnoho. Hodí sa do slaných, ale aj do sladkých jedál. Po týždni plnom tekvicovej polievky, prívarku a placiek sme sa cez víkend rozhodli pre sladkú variantu. Už...
preèítajte si viacRecept: Orechovo – pudingové rezy bez múky
Na tento sviatočný koláčik si treba vyhradiť trošku trošku viac času a pred konzumáciou zaradiť viac pohybovej aktivity :-). Pudingy nám v skrinke stáli už pekne dlho, a tak som sa rozhodla ich konečne využiť. Po inšpirácii na instagrame vznikol tento 3-dielny...
preèítajte si viacRecept: Cuketovo – jablkový perník
Takmer v každej domácnosti sa občas (často) stane, že v špajzi dlho sedí nejaký druh zeleniny, či ovocia a gazdinka uvažuje, čo s ňou. Práve v takýchto chvíľach nechám voľnú ruku svojej fajntázii a vždy niečo vymyslím. Tento krát to bola cuketa a jabĺčko. Bol už...
preèítajte si viac