Jeseň nie je spojená len s farebným lístím, zubatým slniečkom a babím letom, ale aj so sychravým počasím, prvými mrazmi, dažďom a snehom. Práve v takomto počasí najradšej ostávame doma, prikryjeme sa huňatou dekou a pozeráme von oknom, či siahneme po dobrej knižke. Ku takýmto aktivitám však neodlúčiteľne patrí niečo fajné, teplé, zdravé a plné vitamínov a minerálov, ktorými sa pred zimou potrebujeme poriadne zásobiť. Tento makový dezert s jablkami a škoricou obsahuje veľké množstvo vápniku, medi, mangánu, železa a fosforu, no hlavne veľa pozitívnej energie, lásky a tepla. Je hotový do 15 minút a nasýti 3 – 4 hladné krky.

Ingrediencie:

  • 6 menších jabĺk (alebo 3 väčšie)
  • 2 hrnčeky pomletého maku
  • 2 lyžičky škorice
  • 2 hrste hrozienok
  • 3 polievkové lyžice kokosového alebo palmového cukru (medu)
  • A čokoľvek vás napadne a nájdete v špajzy

 

Postup:

Jablká najemno ostrúhame a posypeme škoricou. Pomletý mak zalejeme ½ hrnčekom vriacej vody, pridáme nastrúhané jablká, hrozienka a povaríme 5 – 10 minút. Môžeme pridať aj iné semiačka, oriešky, alebo sušené ovocie podľa chuti. Na záver osladíme cukrom alebo medom. Servírujeme v miskách ľubovoľnej veľkosti 😉. Na ozdobu môžeme použiť goji, kokos, med,…

A máme hotovo, je to fakt jednoduché 🙂

Mohlo by Vás zaujímať:

Recept: Makový koláč z červenej repy

Pre milovníkov červenej repy a ženy trpiace anémiou som vymyslela unikátnu nesladenú čisto naturálnu repovo – makovú bombu plnú železa, kyseliny listovej, draslíka, vápnika, horčíka a vlákniny. Červená repa je podľa mňa jedna z najúžasnejších a najsilnejších potravín,...

preèítajte si viac

Recept: Slivkovo – makové Brownies

Odkedy som sa vzdala cukru a priemyselne spracovaných potravín, koláčiky vyjedám len zriedka a aj keď pečenie milujem, väčšina mojich výtvorov putuje do Jurajovho bruška. V tomto prípade som však nedokázala odolať a s lyžičkou v ruke som novo-vymyslené Slivkovo –...

preèítajte si viac