Jeseň nie je spojená len s farebným lístím, zubatým slniečkom a babím letom, ale aj so sychravým počasím, prvými mrazmi, dažďom a snehom. Práve v takomto počasí najradšej ostávame doma, prikryjeme sa huňatou dekou a pozeráme von oknom, či siahneme po dobrej knižke. Ku takýmto aktivitám však neodlúčiteľne patrí niečo fajné, teplé, zdravé a plné vitamínov a minerálov, ktorými sa pred zimou potrebujeme poriadne zásobiť. Tento makový dezert s jablkami a škoricou obsahuje veľké množstvo vápniku, medi, mangánu, železa a fosforu, no hlavne veľa pozitívnej energie, lásky a tepla. Je hotový do 15 minút a nasýti 3 – 4 hladné krky.
Ingrediencie:
- 6 menších jabĺk (alebo 3 väčšie)
- 2 hrnčeky pomletého maku
- 2 lyžičky škorice
- 2 hrste hrozienok
- 3 polievkové lyžice kokosového alebo palmového cukru (medu)
- A čokoľvek vás napadne a nájdete v špajzy
Postup:
Jablká najemno ostrúhame a posypeme škoricou. Pomletý mak zalejeme ½ hrnčekom vriacej vody, pridáme nastrúhané jablká, hrozienka a povaríme 5 – 10 minút. Môžeme pridať aj iné semiačka, oriešky, alebo sušené ovocie podľa chuti. Na záver osladíme cukrom alebo medom. Servírujeme v miskách ľubovoľnej veľkosti 😉. Na ozdobu môžeme použiť goji, kokos, med,…
A máme hotovo, je to fakt jednoduché 🙂

Mohlo by Vás zaujímať:
Recept: Zdravý tekvicový koláč (pumpkin pie)
Na jeseň sa na nás takmer z každej záhrady usmieva krásna oranžová tekvica. Receptov na jej spracovanie je mnoho. Hodí sa do slaných, ale aj do sladkých jedál. Po týždni plnom tekvicovej polievky, prívarku a placiek sme sa cez víkend rozhodli pre sladkú variantu. Už...
preèítajte si viacRecept: Orechovo – pudingové rezy bez múky
Na tento sviatočný koláčik si treba vyhradiť trošku trošku viac času a pred konzumáciou zaradiť viac pohybovej aktivity :-). Pudingy nám v skrinke stáli už pekne dlho, a tak som sa rozhodla ich konečne využiť. Po inšpirácii na instagrame vznikol tento 3-dielny...
preèítajte si viacRecept: Cuketovo – jablkový perník
Takmer v každej domácnosti sa občas (často) stane, že v špajzi dlho sedí nejaký druh zeleniny, či ovocia a gazdinka uvažuje, čo s ňou. Práve v takýchto chvíľach nechám voľnú ruku svojej fajntázii a vždy niečo vymyslím. Tento krát to bola cuketa a jabĺčko. Bol už...
preèítajte si viac