Jeseň nie je spojená len s farebným lístím, zubatým slniečkom a babím letom, ale aj so sychravým počasím, prvými mrazmi, dažďom a snehom. Práve v takomto počasí najradšej ostávame doma, prikryjeme sa huňatou dekou a pozeráme von oknom, či siahneme po dobrej knižke. Ku takýmto aktivitám však neodlúčiteľne patrí niečo fajné, teplé, zdravé a plné vitamínov a minerálov, ktorými sa pred zimou potrebujeme poriadne zásobiť. Tento makový dezert s jablkami a škoricou obsahuje veľké množstvo vápniku, medi, mangánu, železa a fosforu, no hlavne veľa pozitívnej energie, lásky a tepla. Je hotový do 15 minút a nasýti 3 – 4 hladné krky.
Ingrediencie:
- 6 menších jabĺk (alebo 3 väčšie)
- 2 hrnčeky pomletého maku
- 2 lyžičky škorice
- 2 hrste hrozienok
- 3 polievkové lyžice kokosového alebo palmového cukru (medu)
- A čokoľvek vás napadne a nájdete v špajzy
Postup:
Jablká najemno ostrúhame a posypeme škoricou. Pomletý mak zalejeme ½ hrnčekom vriacej vody, pridáme nastrúhané jablká, hrozienka a povaríme 5 – 10 minút. Môžeme pridať aj iné semiačka, oriešky, alebo sušené ovocie podľa chuti. Na záver osladíme cukrom alebo medom. Servírujeme v miskách ľubovoľnej veľkosti 😉. Na ozdobu môžeme použiť goji, kokos, med,…
A máme hotovo, je to fakt jednoduché 🙂

Mohlo by Vás zaujímať:
Recept: Kávové rezy
Krásne slnečné zimné a skoré jarné dni, kedy veľa času trávime v mrazivej prírode, priam volajú po nejakej fajnotke. Je prirodzené že v zime namiesto ovocia siahame po niečom tučnejšom, sladšom, ideálne čokoládovom 🙂 Pripravila som pre Vás preto fenomenálne kávové...
preèítajte si viacRecept: Tekvicový svieži koláč s posýpkou
Koniec leta a začiatok jesene je obdobie hrušiek, jabĺk a tekvíc. Obzvlášť tento rok bol bohatý na všetky druhy tekvice od hokkaida až po maslové tekvice. My obľubujeme úplne všetky (aj keď hokkaidó je favorit) a posledný mesiac ich konzumuje snáď na všetky spôsoby....
preèítajte si viacRecept: Makový koláč z červenej repy
Pre milovníkov červenej repy a ženy trpiace anémiou som vymyslela unikátnu nesladenú čisto naturálnu repovo – makovú bombu plnú železa, kyseliny listovej, draslíka, vápnika, horčíka a vlákniny. Červená repa je podľa mňa jedna z najúžasnejších a najsilnejších potravín,...
preèítajte si viac