Skvelou variantov bezmäsitého jedla je Fazuľové chili con carne na paradajkovej omáčke s neskutočne lahodnou divokou ryžou. Toto jedlo Vám dodá vyvážený počet makronutrientov (sacharidov, tukov a bielkovín), zahreje a vyčarí úsmev na tvári. Táto mňamka patrí medzi našich favoritov 😉.

Ingrediencie (3 porcie):

  • 250 g fazule (akejkoľvek, ideálne bielej alebo redkinley)
  • 3 paradajky
  • 300 g paradajkového pretlaku
  • 3 strúčky cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ, čili korenie alebo paprička, čierne korenie, bazalka, bobkový list,…
  • 1 hrnček divokej ryže

Návod:

Fazuľu si na noc namočíme vo vode tak, aby voda siahala aspoň 1 cm nad fazuľu. Na druhý deň ju povaríme v osolenej vode asi 45 minút (ak je potrebné, pridáme vodu). Ideálne je ju občas skontrolovať a vypnúť tesne pred tým, než je úplne uvarená. Na olivovom oleji si opražíme nakrájaný cesnak a pridáme nakrájané paradajky. Krátko opražíme a 10 minút podusíme pod pokrývkou. Následne pridáme paradajkový pretlak, soľ, korenie a zakryjeme. Varíme asi 20 minút aby sa všetky chute krásne spojili. Potom pridáme povarenú fazuľu (bez vody) a spoločne varíme ešte 10 min pod pokrývkou. Za ten čas si uvaríme divokú ryžu podľa návodu TU.

Mohlo by Vás zaujímať:

Recept: Makový koláč z červenej repy

Pre milovníkov červenej repy a ženy trpiace anémiou som vymyslela unikátnu nesladenú čisto naturálnu repovo – makovú bombu plnú železa, kyseliny listovej, draslíka, vápnika, horčíka a vlákniny. Červená repa je podľa mňa jedna z najúžasnejších a najsilnejších potravín,...

preèítajte si viac

Recept: Slivkovo – makové Brownies

Odkedy som sa vzdala cukru a priemyselne spracovaných potravín, koláčiky vyjedám len zriedka a aj keď pečenie milujem, väčšina mojich výtvorov putuje do Jurajovho bruška. V tomto prípade som však nedokázala odolať a s lyžičkou v ruke som novo-vymyslené Slivkovo –...

preèítajte si viac