Skvelou variantov bezmäsitého jedla je Fazuľové chili con carne na paradajkovej omáčke s neskutočne lahodnou divokou ryžou. Toto jedlo Vám dodá vyvážený počet makronutrientov (sacharidov, tukov a bielkovín), zahreje a vyčarí úsmev na tvári. Táto mňamka patrí medzi našich favoritov 😉.

Ingrediencie (3 porcie):

  • 250 g fazule (akejkoľvek, ideálne bielej alebo redkinley)
  • 3 paradajky
  • 300 g paradajkového pretlaku
  • 3 strúčky cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ, čili korenie alebo paprička, čierne korenie, bazalka, bobkový list,…
  • 1 hrnček divokej ryže

Návod:

Fazuľu si na noc namočíme vo vode tak, aby voda siahala aspoň 1 cm nad fazuľu. Na druhý deň ju povaríme v osolenej vode asi 45 minút (ak je potrebné, pridáme vodu). Ideálne je ju občas skontrolovať a vypnúť tesne pred tým, než je úplne uvarená. Na olivovom oleji si opražíme nakrájaný cesnak a pridáme nakrájané paradajky. Krátko opražíme a 10 minút podusíme pod pokrývkou. Následne pridáme paradajkový pretlak, soľ, korenie a zakryjeme. Varíme asi 20 minút aby sa všetky chute krásne spojili. Potom pridáme povarenú fazuľu (bez vody) a spoločne varíme ešte 10 min pod pokrývkou. Za ten čas si uvaríme divokú ryžu podľa návodu TU.

Mohlo by Vás zaujímať:

Recept: Kakaové tahini sladené ďatlami

Sezam indický je u nás zatiaľ známy len ako korenie, ktoré sa používa zväčša do indickej kuchyne. Je to veľká škoda, pretože tieto na meď, vápnik a železo bohaté semienka majú nie len významné blahodarné účinky, ale aj široké uplatnenie v slanej i sladkej kuchyni. Keď...

preèítajte si viac

Recept: Nepečené kávové guľky

Tento recept som vymyslela pri príprave na štátnice, kedy som premýšľala, čím by som asi najviac potešila vyčerpanú a hladnú komisiu. Premýšľala som nad surovinami, ktoré sú chutné a dokážu rýchlo dodať energiu a hlavne dobrú náladu. Výber bol teda jasný: káva,...

preèítajte si viac