Kúpili ste si amarant a neviete čo s tým? Varený má zvláštnu konzistenciu a v kaši Vám nechutí? Máme pre Vás rýchle a jednoduché riešenie. Skúste ho opražiť na vyhriatej panvičke (návod nájdete pri popise produktu TU) a vyrobiť z neho úžasne lahodné amarantové nepečené bezlepkové guličky! Tento recept ma napadol úplne náhodou, keď som sa po prvý krát pokúšala opražiť amarant podľa videa. Hneď pri premiére sa mi to podarilo, a tak som premýšľala, čo s opraženými „amarantovými pukancami“. Nechala som fantázii voľnú ruku a vzniklo z toho toto, nie len pre oči nádherné dielo.

Ingrediencie:

 

Návod:

Amarant opražíme podľa návodu (pri popise produktu TU). Vo vodnom kúpeli si zohrejeme rastlinné mlieko, pridáme cukor a keď sa roztopí aj nalámanú čokoládu. Keď sa všetky ingrediencie zmiešajú odstavíme z varu a pridáme pomleté orechy a popukaný amarant. Všetko dôkladne premiešame a rukami tvarujeme guličky ľubovoľnej veľkosti. Ak to okamžite nezjeme, necháme odpočinúť na chladnom mieste aspoň hodinu.

Mohlo by Vás zaujímať:

Recept: Orechový zákusok plný minerálov

Vlašské orechy pochádzajú zo Strednej Ázie, v dnešnej dobe ich však dopestujeme aj v našich končinách. Zbierajú sa na jeseň, následne sa sušia a potom môžu konečne doputovať do našich brušiek. Vlašský orech je veľmi silná potravina, ktorá by hlavne pre svoj pozitívny...

preèítajte si viac

Recept: Domáca granola (niekoľko druhov)

Raňajkové cereálie sa v 60-tych rokoch stali veľkým hitom, ktorý sa zo západu rýchlo preniesol do celého Sveta. Len málokto si však v tej dobre uvedomoval, koľko pridaného cukru a konzervačných látok jedna krabica sladkej dobroty obsahuje. Mamičky to milovali,...

preèítajte si viac