Kúpili ste si amarant a neviete čo s tým? Varený má zvláštnu konzistenciu a v kaši Vám nechutí? Máme pre Vás rýchle a jednoduché riešenie. Skúste ho opražiť na vyhriatej panvičke (návod nájdete pri popise produktu TU) a vyrobiť z neho úžasne lahodné amarantové nepečené bezlepkové guličky! Tento recept ma napadol úplne náhodou, keď som sa po prvý krát pokúšala opražiť amarant podľa videa. Hneď pri premiére sa mi to podarilo, a tak som premýšľala, čo s opraženými „amarantovými pukancami“. Nechala som fantázii voľnú ruku a vzniklo z toho toto, nie len pre oči nádherné dielo.
Ingrediencie:
- 1 ½ amarantových pukancov (pripravíme asi z ¾ hrnčeka amarantu (návod TU)
- ½ hrnčeka pomletých vlašských alebo lieskových orechov
- 2 lyžice kokosového alebo palmového cukru (môžeme vynechať)
- ¼ hrnčeka rastlinného mlieka
- 50 g kvalitnej čokolády
Návod:
Amarant opražíme podľa návodu (pri popise produktu TU). Vo vodnom kúpeli si zohrejeme rastlinné mlieko, pridáme cukor a keď sa roztopí aj nalámanú čokoládu. Keď sa všetky ingrediencie zmiešajú odstavíme z varu a pridáme pomleté orechy a popukaný amarant. Všetko dôkladne premiešame a rukami tvarujeme guličky ľubovoľnej veľkosti. Ak to okamžite nezjeme, necháme odpočinúť na chladnom mieste aspoň hodinu.

Mohlo by Vás zaujímať:
Recept: Zdravý tekvicový koláč (pumpkin pie)
Na jeseň sa na nás takmer z každej záhrady usmieva krásna oranžová tekvica. Receptov na jej spracovanie je mnoho. Hodí sa do slaných, ale aj do sladkých jedál. Po týždni plnom tekvicovej polievky, prívarku a placiek sme sa cez víkend rozhodli pre sladkú variantu. Už...
preèítajte si viacRecept: Orechovo – pudingové rezy bez múky
Na tento sviatočný koláčik si treba vyhradiť trošku trošku viac času a pred konzumáciou zaradiť viac pohybovej aktivity :-). Pudingy nám v skrinke stáli už pekne dlho, a tak som sa rozhodla ich konečne využiť. Po inšpirácii na instagrame vznikol tento 3-dielny...
preèítajte si viacRecept: Cuketovo – jablkový perník
Takmer v každej domácnosti sa občas (často) stane, že v špajzi dlho sedí nejaký druh zeleniny, či ovocia a gazdinka uvažuje, čo s ňou. Práve v takýchto chvíľach nechám voľnú ruku svojej fajntázii a vždy niečo vymyslím. Tento krát to bola cuketa a jabĺčko. Bol už...
preèítajte si viac