Kúpili ste si amarant a neviete čo s tým? Varený má zvláštnu konzistenciu a v kaši Vám nechutí? Máme pre Vás rýchle a jednoduché riešenie. Skúste ho opražiť na vyhriatej panvičke (návod nájdete pri popise produktu TU) a vyrobiť z neho úžasne lahodné amarantové nepečené bezlepkové guličky! Tento recept ma napadol úplne náhodou, keď som sa po prvý krát pokúšala opražiť amarant podľa videa. Hneď pri premiére sa mi to podarilo, a tak som premýšľala, čo s opraženými „amarantovými pukancami“. Nechala som fantázii voľnú ruku a vzniklo z toho toto, nie len pre oči nádherné dielo.

Ingrediencie:

 

Návod:

Amarant opražíme podľa návodu (pri popise produktu TU). Vo vodnom kúpeli si zohrejeme rastlinné mlieko, pridáme cukor a keď sa roztopí aj nalámanú čokoládu. Keď sa všetky ingrediencie zmiešajú odstavíme z varu a pridáme pomleté orechy a popukaný amarant. Všetko dôkladne premiešame a rukami tvarujeme guličky ľubovoľnej veľkosti. Ak to okamžite nezjeme, necháme odpočinúť na chladnom mieste aspoň hodinu.

Mohlo by Vás zaujímať:

Recept: Makový koláč z červenej repy

Pre milovníkov červenej repy a ženy trpiace anémiou som vymyslela unikátnu nesladenú čisto naturálnu repovo – makovú bombu plnú železa, kyseliny listovej, draslíka, vápnika, horčíka a vlákniny. Červená repa je podľa mňa jedna z najúžasnejších a najsilnejších potravín,...

preèítajte si viac

Recept: Slivkovo – makové Brownies

Odkedy som sa vzdala cukru a priemyselne spracovaných potravín, koláčiky vyjedám len zriedka a aj keď pečenie milujem, väčšina mojich výtvorov putuje do Jurajovho bruška. V tomto prípade som však nedokázala odolať a s lyžičkou v ruke som novo-vymyslené Slivkovo –...

preèítajte si viac