Kúpili ste si amarant a neviete čo s tým? Varený má zvláštnu konzistenciu a v kaši Vám nechutí? Máme pre Vás rýchle a jednoduché riešenie. Skúste ho opražiť na vyhriatej panvičke (návod nájdete pri popise produktu TU) a vyrobiť z neho úžasne lahodné amarantové nepečené bezlepkové guličky! Tento recept ma napadol úplne náhodou, keď som sa po prvý krát pokúšala opražiť amarant podľa videa. Hneď pri premiére sa mi to podarilo, a tak som premýšľala, čo s opraženými „amarantovými pukancami“. Nechala som fantázii voľnú ruku a vzniklo z toho toto, nie len pre oči nádherné dielo.

Ingrediencie:

 

Návod:

Amarant opražíme podľa návodu (pri popise produktu TU). Vo vodnom kúpeli si zohrejeme rastlinné mlieko, pridáme cukor a keď sa roztopí aj nalámanú čokoládu. Keď sa všetky ingrediencie zmiešajú odstavíme z varu a pridáme pomleté orechy a popukaný amarant. Všetko dôkladne premiešame a rukami tvarujeme guličky ľubovoľnej veľkosti. Ak to okamžite nezjeme, necháme odpočinúť na chladnom mieste aspoň hodinu.

Mohlo by Vás zaujímať:

Recept: Kakaové tahini sladené ďatlami

Sezam indický je u nás zatiaľ známy len ako korenie, ktoré sa používa zväčša do indickej kuchyne. Je to veľká škoda, pretože tieto na meď, vápnik a železo bohaté semienka majú nie len významné blahodarné účinky, ale aj široké uplatnenie v slanej i sladkej kuchyni. Keď...

preèítajte si viac

Recept: Nepečené kávové guľky

Tento recept som vymyslela pri príprave na štátnice, kedy som premýšľala, čím by som asi najviac potešila vyčerpanú a hladnú komisiu. Premýšľala som nad surovinami, ktoré sú chutné a dokážu rýchlo dodať energiu a hlavne dobrú náladu. Výber bol teda jasný: káva,...

preèítajte si viac