Kúpili ste si amarant a neviete čo s tým? Varený má zvláštnu konzistenciu a v kaši Vám nechutí? Máme pre Vás rýchle a jednoduché riešenie. Skúste ho opražiť na vyhriatej panvičke (návod nájdete pri popise produktu TU) a vyrobiť z neho úžasne lahodné amarantové nepečené bezlepkové guličky! Tento recept ma napadol úplne náhodou, keď som sa po prvý krát pokúšala opražiť amarant podľa videa. Hneď pri premiére sa mi to podarilo, a tak som premýšľala, čo s opraženými „amarantovými pukancami“. Nechala som fantázii voľnú ruku a vzniklo z toho toto, nie len pre oči nádherné dielo.
Ingrediencie:
- 1 ½ amarantových pukancov (pripravíme asi z ¾ hrnčeka amarantu (návod TU)
- ½ hrnčeka pomletých vlašských alebo lieskových orechov
- 2 lyžice kokosového alebo palmového cukru (môžeme vynechať)
- ¼ hrnčeka rastlinného mlieka
- 50 g kvalitnej čokolády
Návod:
Amarant opražíme podľa návodu (pri popise produktu TU). Vo vodnom kúpeli si zohrejeme rastlinné mlieko, pridáme cukor a keď sa roztopí aj nalámanú čokoládu. Keď sa všetky ingrediencie zmiešajú odstavíme z varu a pridáme pomleté orechy a popukaný amarant. Všetko dôkladne premiešame a rukami tvarujeme guličky ľubovoľnej veľkosti. Ak to okamžite nezjeme, necháme odpočinúť na chladnom mieste aspoň hodinu.

Mohlo by Vás zaujímať:
Recept: Kávové rezy
Krásne slnečné zimné a skoré jarné dni, kedy veľa času trávime v mrazivej prírode, priam volajú po nejakej fajnotke. Je prirodzené že v zime namiesto ovocia siahame po niečom tučnejšom, sladšom, ideálne čokoládovom 🙂 Pripravila som pre Vás preto fenomenálne kávové...
preèítajte si viacRecept: Tekvicový svieži koláč s posýpkou
Koniec leta a začiatok jesene je obdobie hrušiek, jabĺk a tekvíc. Obzvlášť tento rok bol bohatý na všetky druhy tekvice od hokkaida až po maslové tekvice. My obľubujeme úplne všetky (aj keď hokkaidó je favorit) a posledný mesiac ich konzumuje snáď na všetky spôsoby....
preèítajte si viacRecept: Makový koláč z červenej repy
Pre milovníkov červenej repy a ženy trpiace anémiou som vymyslela unikátnu nesladenú čisto naturálnu repovo – makovú bombu plnú železa, kyseliny listovej, draslíka, vápnika, horčíka a vlákniny. Červená repa je podľa mňa jedna z najúžasnejších a najsilnejších potravín,...
preèítajte si viac