Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/www/22131/plodyzeme_sk/www/wp-content/themes/Plodyzeme/includes/builder/functions.php on line 4783
Recept: Domáca granola (niekoľko druhov) - Plody Zeme

Čokoládová granola

Ingrediencie:

 

Postup:

  1. Všetky ingrediencie okrem sušeného ovocia, mlieka, medu a kakaa vysypeme na pečúcim papierom pokrytý pekáč (alebo rastlinným olejom pomastený pekáč) a poriadne premiešame.
  2. Mlieko (vodu) si zohrejeme asi na 60°C (neprivádzame k varu) a necháme v ňom rozpustiť med a kakao.
  3. Ešte teplým mliekom zalejeme suchú zmes vysypanú na pekáči a lyžicou premiešame.
  4. Pečieme pomaly na 150 – 180°C 20 – 40 min. Granolu priebežne kontrolujeme a asi každých 10 min vytiahneme z rúry a premiešame aby sa spodné vrstvy dostali navrch a naopak.
  5. Tesne pred dopečením pridáme sušené ovocie. Pečením sa čokoláda krásne rozpustí a po vychladnutí vytvorí famóznu chrumkavú konzistenciu.

 

Škoricová granola

Ingrediencie:

 

Postup:

  1. Vločky, oriešky, semiačka a škoricu vysypeme na pečúcim papierom pokrytý pekáč (alebo rastlinným olejom pomastený pekáč) a poriadne premiešame.
  2. Mlieko (vodu) si zohrejeme asi na 60°C (neprivádzame k varu) a necháme v ňom rozpustiť med.
  3. Ešte teplým mliekom zalejeme suchú zmes vysypanú na pekáči a lyžicou premiešame.
  4. Pečieme pomaly na 150 – 180°C 20 – 40 min. Granolu priebežne kontrolujeme a asi každých 10 min vytiahneme z rúry a premiešame aby sa spodné vrstvy dostali navrch a naopak.
  5. Tesne pred dopečením pridáme sušené ovocie. Škoricová vôňa zaručene opantá celú kuchyňu.

 

Kokosovo – kakaová granola

Ingrediencie:

 

Postup:

  1. Vločky, oriešky, semiačka a kokosové chipsy vysypeme na pečúcim papierom pokrytý pekáč (alebo rastlinným olejom pomastený pekáč) a poriadne premiešame.
  2. Kokosové mlieko si zohrejeme asi na 80°C (neprivádzame k varu) a necháme v ňom rozpustiť olej, cukor a kakao.
  3. Ešte teplým mliekom zalejeme suchú zmes vysypanú na pekáči a lyžicou premiešame.
  4. Pečieme pomaly na 150 – 180°C 20 – 40 min. Granolu priebežne kontrolujeme a asi každých 10 min vytiahneme z rúry a premiešame aby sa spodné vrstvy dostali navrch a naopak.
  5. Tesne pred dopečením pridáme goji.

 

Kávovo – ďatlová granola

Ingrediencie:

 

Postup:

  1. Vločky, oriešky a semiačka vysypeme na pečúcim papierom pokrytý pekáč (alebo rastlinným olejom pomastený pekáč) a poriadne premiešame.
  2. Kávu zalejeme 2 dcl horúcej vody a necháme 20 min vylúhovať.
  3. Spolu rozmixujeme ďatle, scedenú kávu a kokosový olej do hladkého krému.
  4. Krém vylejeme na vločky a poriadne premiešame tak, aby sa dostal všade. Dá to trošku práce ale výsledná chrumkavá konzistencia stojí za to.
  5. Pečieme pomaly na 150 – 180°C 20 – 40 min. Granolu priebežne kontrolujeme a asi každých 10 min vytiahneme z rúry a premiešame aby sa spodné vrstvy dostali navrch a naopak.
  6. Tesne pred dopečením pridáme hrozienka a machovku.

 

Mohlo by Vás zaujímať:

Recept: Cuketovo – jablkový perník

Takmer v každej domácnosti sa občas (často) stane, že v špajzi dlho sedí nejaký druh zeleniny, či ovocia a gazdinka uvažuje, čo s ňou. Práve v takýchto chvíľach nechám voľnú ruku svojej fajntázii a vždy niečo vymyslím. Tento krát to bola cuketa a jabĺčko. Bol už...

preèítajte si viac