Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/www/22131/plodyzeme_sk/www/wp-content/themes/Plodyzeme/includes/builder/functions.php on line 4783
Recept: Tekvicový svieži koláč s posýpkou - Plody Zeme

Koniec leta a začiatok jesene je obdobie hrušiek, jabĺk a tekvíc. Obzvlášť tento rok bol bohatý na všetky druhy tekvice od hokkaida až po maslové tekvice. My obľubujeme úplne všetky (aj keď hokkaidó je favorit) a posledný mesiac ich konzumuje snáď na všetky spôsoby. Zapečené, varené, rozmixované, strúhané v plackách ale hlavne v koláčoch. Tento tekvicový koláčik sa dá pripraviť z akéhokoľvek druhu tekvice a ako doplnok sa môže použiť rôzne čerstvé alebo sušené ovocie (podľa sezóny, chute a stavu špajze), oriešky, semiačka, či čokoláda. Príprava je veľmi rýchla a jednoduchá a keď si v nedeľu napečiete celý plech, možnože Vám vydrží ako desiata do práce či do školy až do stredy. A možno ani nie 🙂

Ingrediencie:

Posýpka:

Postup:

1. Ďatle zalejeme vriacou vodou a necháme 20min odstáť a zmäknúť.

2. Namočené ďatle dáme do mixéra a na najvyšších otáčkach rozmixujeme na jemný krém. Pridáme vajíčka a kakao. Mixujeme kým nám nevznikne jemná hmota (cca. 5min).

3. V miske rozmiešame ďatlovú zmes a nastrúhanú tekvicu.

4. Pomaly pridávame múku, sódu bikarbónu a soľ. Opatrne premiešame.

5. Na záver pridáme ovocie a oriešky. Zmes ešte jedenkrát premiešame

6. Pečieme vo veľkom plechu na 180°C 20min.

7. Za ten čas si urobíme posýpku (nemusí byť): v miske zmiešame pšenové vločky, kokosový olej a kokosový cukor. Takúto zmes pomrvíme na koláč a dopekáme 10 – 20min. Upečený koláč skontrolujeme napichnutím špáradla, na ktorom nám nesmie zostať cesto.

 

Mohlo by Vás zaujímať:

Recept: Cuketovo – jablkový perník

Takmer v každej domácnosti sa občas (často) stane, že v špajzi dlho sedí nejaký druh zeleniny, či ovocia a gazdinka uvažuje, čo s ňou. Práve v takýchto chvíľach nechám voľnú ruku svojej fajntázii a vždy niečo vymyslím. Tento krát to bola cuketa a jabĺčko. Bol už...

preèítajte si viac