Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/www/22131/plodyzeme_sk/www/wp-content/themes/Plodyzeme/includes/builder/functions.php on line 4783
Recept: Cuketovo - jablkový perník - Plody Zeme

Takmer v každej domácnosti sa občas (často) stane, že v špajzi dlho sedí nejaký druh zeleniny, či ovocia a gazdinka uvažuje, čo s ňou. Práve v takýchto chvíľach nechám voľnú ruku svojej fajntázii a vždy niečo vymyslím. Tento krát to bola cuketa a jabĺčko. Bol už večer, najradšej by som si ľahla na gauč s dobrou knižkou, ale túžba upiecť niečo fajnové pre seba a manžela bola silnejšia. Tento zdravý, vitamínmy nabitý koláčik bol hotový veľmi rýchlo a ešte som stihla aj niekoľko strán z výbornej knižky. Na druhý deň ráno urobil radosť nám obom 🙂

Ingrediencie:

 

Postup:

  1. Ďatle zalejeme horúcou vodou a necháme 15 – 30 min odmočiť aby zmäkli. Následne ich rozmixujeme do hladka.
  2. Cuketu a jabĺčko nastrúhame na hrubom strúhadle. Do zmesi pridáme rozmixované ďatle a premiešame.
  3. Pridáme aj múku, sódu bikarbónu, perníkové korenie, kakao, lieskové orechy a štipku soli. Všetko jemne premiešame. V prípade, že je zmes príliš tekutá, pridáme ešte trošku múky (tekutosť závisí na veľkosti cukety).
  4. Zmes vylejeme do pečúcim papierok vystlaného menšieho plechu.
  5. Pečieme 30 – 40min na 180°C. Pred vytiahnutím skontrolujeme, či je koláč dopečený pomocou vidličky.
  6. Ešte horúci koláč potrieme džemom, posypeme preosiatym kakaom a kaovými bôbami.

Poznámka: koláčik je šťavnatý a rozplýva sa na jazyku, je však potrebná vidlička. Môžme ho konzumovať ešte teplý. 🙂

 

Mohlo by Vás zaujímať:

Recept: Kávové rezy

Krásne slnečné zimné a skoré jarné dni, kedy veľa času trávime v mrazivej prírode, priam volajú po nejakej fajnotke. Je prirodzené že v zime namiesto ovocia siahame po niečom tučnejšom, sladšom, ideálne čokoládovom 🙂 Pripravila som pre Vás preto fenomenálne kávové...

preèítajte si viac