Orechy a semená

Orechy patria medzi škrupinové ovocie. Vyznačujú sa vysokým percentom veľmi hodnotných bielkovín a tukov, obsahujúcich esenciálne a polynenasýtené mastné kyseliny. Sú bohaté i na vitamíny skupiny B, minerálne látky a vlákninu. Ďalej obsahujú antioxidanty, bunkové a hormonálne regulátory, ktoré znižujú riziko kardiovaskulárnych ochorení.

Semeno je vlastne zárodok oplodneného vajíčka, kde rastlina sústreďuje značné množstvo minerálov, stopových prvkov, enzýmov a vitamínov, proteínov a esenciálnych nenasýtených mastných kyselín. Podľa druhu majú rôzne farby, veľkosti i zdravotné benefity.

Máme pre vás ale omnoho viac nie dobrých, ale skvelých správ. SUROVÝCH ORECHOV A SEMIAČOK MÔŽETE JESŤ KOĽKO LEN CHCETE!!! Sú sýte, čím rýchlo zaženú hlad, znižujú krvný tlak a LDL cholesterol. Ich konzumácia niekoľkokrát do týždňa Vám môže pridať až 2 roky života! Pozor, musí sa však jednať o surové orechy a semiačka, presne také, aké nájdete v našom e-shope. To znamená nepražené, nesolené, nesladené, nemáčané v čokoláde, či jogurte. Inak by sa veľmi ľahko mohli zmeniť na nezdravú maškrtu, ktorá tak rada pridáva na váhe.

Surové orechy majú všeobecne veľmi nízky až nulový glykemický index. To znamená, že nezvyšujú hladinu cukru v krvi a tým nestimulujú vyplavovanie inzulínu, čím sa stávajú skvelou potravinou nie len pre diabetikov. Inzulín, hormón pankreasu nemá za úlohu len znižovanie cukru v krvi. Jeho prítomnosť v obehu okrem toho zaobstaráva vstrebávanie tukov. Z toho vyplýva, že hoci sú orechy nadmerne bohaté na tuky, nízka hladina inzulínu v krvi nedovolí ich kompletné vstrebanie, čo znamená, že z nich nepriberiete. A tak sa vrátim k úvodu: SUROVÝCH ORECHOV A SEMIAČOK MÔŽETE JESŤ KOĽKO LEN CHCETE!!! My sa týmto heslom riadime už pekne dlho a cítime sa skvele, ľahko a plní energie. Pred tréningom si však treba dať trošku pozor. Vysoký obsah bielkovín z nich robí dlhšie tráviteľné potraviny, a tak nie sú vhodné tesne pred tréningom, hlavne pred behom. Ideálne je ich konzumovať po obede či večeri, miesto sladkého dezertu. Môžete ich jesť kedykoľvek v priebehu dňa, samé alebo ako súčasť rôznych kaší, či s jogurtom. Do pečenia sa takisto hodia všetky druhy.

Zobrazujú sa výsledky 1–9 z 24