Recepty

Našou filozofiou je hlavne ZDRAVO, RÝCHLO A CHUTNE! Tak s úsmevom do toho 😉

Nepečené kávové guľky

Tento recept som vymyslela pri príprave na štátnice, kedy som premýšľala, čím by som asi najviac potešila vyčerpanú a hladnú komisiu. Premýšľala som nad surovinami, ktoré sú chutné a dokážu rýchlo dodať energiu a hlavne dobrú náladu. Výber bol teda jasný: káva,...
Čítaj ďalej

Amarantové nepečené guličky

Kúpili ste si amarant a neviete čo s tým? Varený má zvláštnu konzistenciu a v kaši Vám nechutí? Máme pre Vás rýchle a jednoduché riešenie. Skúste ho opražiť na vyhriatej panvičke (návod nájdete pri popise produktu TU) a vyrobiť z neho úžasne lahodné amarantové...
Čítaj ďalej

Domáca škoricová granola

Raňajkové cereálie sa v 60-tych rokoch stali veľkým hitom, ktorý sa zo západu rýchlo preniesol do celého Sveta. Len málokto si však v tej dobre uvedomoval, koľko pridaného cukru a konzervačných látok jedna krabica sladkej dobroty obsahuje. Mamičky to milovali,...
Čítaj ďalej

100 najzdravších potravín sveta a medzi nimi aj tie naše!

Dokonalé jedlo, ktoré by obsahovalo všetky látky potrebné pre náš organizmus, na zemi našťastie neexistuje. Predstavte si, aké nudné by to bolo, ak by stačilo jesť len a len jednu potravinu stále dookola a boli by sme zdraví. Príroda to našťastie zariadila tak, že nás...
Čítaj ďalej

Sviatočné “tiramisu” z plodov zeme

Milujem pečenie a mám rada, keď dokážem za krátku chvíľu v kuchyni vyčarovať niečo kreatívne, chutné, sýte a dokonale výživné. Sú však chvíle, kedy pečeniu a príprave „fajnotiek“ pre mojich blízkych obetujem trošku viac času a zároveň si to dokonale užívam. Toto...
Čítaj ďalej

Fazuľové chilli con carne s divokou ryžou

Skvelou variantov bezmäsitého jedla je Fazuľové chili con carne na paradajkovej omáčke s neskutočne lahodnou divokou ryžou. Toto jedlo Vám dodá vyvážený počet makronutrientov (sacharidov, tukov a bielkovín), zahreje a vyčarí úsmev na tvári. Táto mňamka patrí medzi...
Čítaj ďalej

Makovo-jablkový jesenný dezert (na zahriatie)

Jeseň nie je spojená len s farebným lístím, zubatým slniečkom a babím letom, ale aj so sychravým počasím, prvými mrazmi, dažďom a snehom. Práve v takomto počasí najradšej ostávame doma, prikryjeme sa huňatou dekou a pozeráme von oknom, či siahneme po dobrej knižke. Ku...
Čítaj ďalej

Makovo-jablkový zákusok

Za posledné týždne sa stal makovo-jablkový zákusok mojim favoritom. Horkastý mak, kyslé jablko a aromatická škorica vytvárajú dokonalú kombináciu chutí a vôní, ktoré potešia a naplnia všetky zmysly. Mak radím na mojom rebríčku TOP POTRAVÍN hneď po červenej repe na...
Čítaj ďalej

Bazalkový puding

Bazalkové semená sú u nás a celkovo na Slovensku žhavou novinkou. Podobne ako chia semená na seba viažu veľké množstvo vody, a to hneď, rovno pred Vašimi očami. Tieto semiačka pomáhaju pri nadváhe,...
Čítaj ďalej

Raňajková kaša (základný recept)

Mnohí z Vás sa ma pýtajú, ako vlastne robím tú svoju záhadnú raňajkovú kašu, po ktorej necítim hlad a zasýti ma až do obeda. V postate na jej príprave nie je vôbec nič zložité. Základom podľa TČM (tradičná čínska medicína) je, aby ste ju varili dostatočne...
Čítaj ďalej
Nepečené kávové guľky

Nepečené kávové guľky

Tento recept som vymyslela pri príprave na štátnice, kedy som premýšľala, čím by som asi najviac potešila vyčerpanú a hladnú komisiu. Premýšľala som nad surovinami, ktoré sú chutné a dokážu rýchlo dodať energiu a hlavne dobrú náladu. Výber bol teda jasný: káva,...

Amarantové nepečené guličky

Amarantové nepečené guličky

Kúpili ste si amarant a neviete čo s tým? Varený má zvláštnu konzistenciu a v kaši Vám nechutí? Máme pre Vás rýchle a jednoduché riešenie. Skúste ho opražiť na vyhriatej panvičke (návod nájdete pri popise produktu TU) a vyrobiť z neho úžasne lahodné amarantové...

Domáca škoricová granola

Domáca škoricová granola

Raňajkové cereálie sa v 60-tych rokoch stali veľkým hitom, ktorý sa zo západu rýchlo preniesol do celého Sveta. Len málokto si však v tej dobre uvedomoval, koľko pridaného cukru a konzervačných látok jedna krabica sladkej dobroty obsahuje. Mamičky to milovali,...

Sviatočné “tiramisu” z plodov zeme

Sviatočné “tiramisu” z plodov zeme

Milujem pečenie a mám rada, keď dokážem za krátku chvíľu v kuchyni vyčarovať niečo kreatívne, chutné, sýte a dokonale výživné. Sú však chvíle, kedy pečeniu a príprave „fajnotiek“ pre mojich blízkych obetujem trošku viac času a zároveň si to dokonale užívam. Toto...

Makovo-jablkový jesenný dezert (na zahriatie)

Makovo-jablkový jesenný dezert (na zahriatie)

Jeseň nie je spojená len s farebným lístím, zubatým slniečkom a babím letom, ale aj so sychravým počasím, prvými mrazmi, dažďom a snehom. Práve v takomto počasí najradšej ostávame doma, prikryjeme sa huňatou dekou a pozeráme von oknom, či siahneme po dobrej knižke. Ku...

Makovo-jablkový zákusok

Makovo-jablkový zákusok

Za posledné týždne sa stal makovo-jablkový zákusok mojim favoritom. Horkastý mak, kyslé jablko a aromatická škorica vytvárajú dokonalú kombináciu chutí a vôní, ktoré potešia a naplnia všetky zmysly. Mak radím na mojom rebríčku TOP POTRAVÍN hneď po červenej repe na...

Bazalkový puding

Bazalkový puding

Bazalkové semená sú u nás a celkovo na Slovensku žhavou novinkou. Podobne ako chia semená na seba viažu veľké množstvo vody, a to hneď, rovno pred Vašimi očami. Tieto semiačka pomáhaju pri nadváhe,...

Raňajková kaša (základný recept)

Raňajková kaša (základný recept)

Mnohí z Vás sa ma pýtajú, ako vlastne robím tú svoju záhadnú raňajkovú kašu, po ktorej necítim hlad a zasýti ma až do obeda. V postate na jej príprave nie je vôbec nič zložité. Základom podľa TČM (tradičná čínska medicína) je, aby ste ju varili dostatočne...

Divoké rizoto

Divoké rizoto

Už názov Vás určite zaujal a teraz premýšľate v čom asi tak môže byť rizoto divoké. Je to práve jeho hlavnou surovinou, ktorou je divoká ryža. Divoká nie je len názvom, ale aj úžasnou orieškovou chuťou, neodolateľnou vôňou a chrumkavou konzistenciou. Keď som ju varila...

Čokoládová nátierka z kokosového mlieka (domáca nutella)

Čokoládová nátierka z kokosového mlieka (domáca nutella)

Recept na domácu čokoládovú nátierku (nutellu) vymýšľam už niekoľko rokov (iné varianty si môžete pozrieť aj TU). Skúšala som salko (je to však cukrová bomba :-D), avokádo, kokosový olej, vriacu vodu a všeličo možné. Nikdy však nebola tak dokonalá ako táto, úplne...