Recepty
Našou filozofiou je hlavne ZDRAVO, RÝCHLO A CHUTNE! Tak s úsmevom do toho 😉
RECEPTY NA KAŽDÝ DEŇ na Instagrame:

Recept: Čokoládovo – kávová tahini nátierka
Tento recept nadväzuje na predchádzajúcu variantu čokoládovej tahini nátierky. Premýšľali sme, ako by sme ju ešte mohli vylepšiť a ja som dostala nápad dochutiť ju kvalitnou voňavou kávičkou. Musím povedať, že kombinácia kakaa, ďatlí a kávy vytvorí unikátnu vôňu a...

Recept: Makový jablčník bez cukru a bez múky
Tento rok je obzvlášť bohatý na šťavnaté jabĺčka. Toto nádherne červené rajské ovocie je našim končinám najprirodzenejšie a práve preto je fajn, zaradiť ho do nášho jedálnička. Okrem toho, že si každý deň doprajeme aspoň jeden kúsok, neustále vymýšľame aj nové...

Recept: Mrkvové placky (príloha k jedlu alebo len tak ako chrumkavá svačina 🙂 )
Keď si neviem rady, čo urobiť ako prílohu k prívarku, fazuli, alebo nejakej omáčke, víťazom sa častokrát stanú placky akéhokoľvek typu. Dnes som sa rozhodla pre mrkvové, a tak prinášam recept na túto rýchlu, zdravú, chrumakavú dobrotu. Ja som zvolila mrkvu, dá sa však...

Recept: Čokoládová tahini nátierka sladená ďatlami
Sezam indický je u nás zatiaľ známy len ako korenie, ktoré sa používa zväčša do indickej kuchyne. Je to veľká škoda, pretože tieto na meď, vápnik a železo bohaté semienka majú nie len významné blahodarné účinky, ale aj široké uplatnenie v slanej i sladkej kuchyni. Keď...

Recept: Slané semienkové krekry plné minerálov
Semiačka rôzneho druhu by mali byť neoddeliteľnou súčasťou nášho každodenného jedálnička. Už niekoľko lyžíc nám dodá vysoké množstvo minerálov, vlákniny, esenciálnych aminokyselín a nenasýtených mastných kyselín. Semienka z tohto receptu sú bohatým zdrojom vitamínu E,...

Recept: Nepečené kávové guľky
Tento recept som vymyslela pri príprave na štátnice, kedy som premýšľala, čím by som asi najviac potešila vyčerpanú a hladnú komisiu. Premýšľala som nad surovinami, ktoré sú chutné a dokážu rýchlo dodať energiu a hlavne dobrú náladu. Výber bol teda jasný: káva,...

Recept: Amarantové nepečené guličky
Kúpili ste si amarant a neviete čo s tým? Varený má zvláštnu konzistenciu a v kaši Vám nechutí? Máme pre Vás rýchle a jednoduché riešenie. Skúste ho opražiť na vyhriatej panvičke (návod nájdete pri popise produktu TU) a vyrobiť z neho úžasne lahodné amarantové...

Recept: Sviatočné „tiramisu“ z plodov zeme
Milujem pečenie a mám rada, keď dokážem za krátku chvíľu v kuchyni vyčarovať niečo kreatívne, chutné, sýte a dokonale výživné. Sú však chvíle, kedy pečeniu a príprave „fajnotiek“ pre mojich blízkych obetujem trošku viac času a zároveň si to dokonale užívam. Toto...

Recept: Makovo-jablkový jesenný dezert (na zahriatie)
Jeseň nie je spojená len s farebným lístím, zubatým slniečkom a babím letom, ale aj so sychravým počasím, prvými mrazmi, dažďom a snehom. Práve v takomto počasí najradšej ostávame doma, prikryjeme sa huňatou dekou a pozeráme von oknom, či siahneme po dobrej knižke. Ku...

Recept: Makovo-jablkový zákusok
Za posledné týždne sa stal makovo-jablkový zákusok mojim favoritom. Horkastý mak, kyslé jablko a aromatická škorica vytvárajú dokonalú kombináciu chutí a vôní, ktoré potešia a naplnia všetky zmysly. Mak radím na mojom rebríčku TOP POTRAVÍN hneď po červenej repe na...