Jablkový koláč je jedným z najobľúbenejších koláčov. Upečený podľa tohto receptu však jednoducho poteší svojou chuťou. Takýto jablkový koláč je najlepší pod slnkom. Tento koláč odporúčam každému labužníkovi.
Pečenie jablkového koláča jednoducho a rýchlo
Koláče sa často objavujú na mojom stole. Rád si ich dám ku káve a moja rodina tiež nedokáže povedať nie chutnému pečivu. Torta, ktorý sa stal hitom, je jablkový koláč. Existuje naň veľa receptov, ale tento je jednoducho jedinečný. Vďaka nemu upečiem najlepší jablkový koláč, aký som kedy jedla.
Koláč vyjde nadýchaný, vlhký a na vrchu má lahodnú jogurtovú penu. Toto je ten druh jablkového koláča, ktorý chcete jesť znova a znova.. Podobný recept nájdete na kanáli YouTube Sprint Cooking best pie. Odtiaľ pochádzajú aj fotografie použité v článku.
Ako upiecť najlepší jablkový koláč?
Ingrediencie:
- 1 ½ kg jabĺk
- 4 vajcia
- 2 a pol šálky múky
- 3 polievkové lyžice cukru
- ¾ šálky práškového cukru
- 1 ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 3 polievkové lyžice kyslej smotany
- 1 ¾ šálky gréckeho jogurtu
- 5 polievkových lyžíc pudingu
- ½ šálky oleja
- citrónová šťava
- kokosové hobliny
- vanilková aróma
- štipka soli
Príprava koláče začnite lúpaním a krájaním na kocky jablká. Opečte ich na panvici, zalejte cukrom a krátko poduste.j. Prilejeme citrónovú šťavu, premiešame a vlejeme vanilkový puding. Prísady premiešame a chvíľu podusíme. Jablká necháme vychladnúť. Teraz si pripravíme polotuhé cesto.
Oddeľte žĺtky od bielkov. Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme práškový cukor, prášok do pečiva. Všetko spolu premiešajte. Pridáme žĺtky, vanilkovú arómu a hustú smotanu.. Prilejte olej a dôkladne spojte ingrediencie, kým cesto nie je veľmi husté. Potom cesto rozdrvte, aby bola omrvinka jemnejšia.
Jablkový koláč alebo nebo v ústach
Formu s rozmermi 20 x 36 cm vyložte papierom na pečenie. Nalejte do nej cesto a zarovnajte povrch. Po chvíli cesto prehnetieme lyžicou a odložíme bokom. Teraz sa postarajte o pusinky.. Do misky nalejte bielky, pridajte štipku soli a šľahajte, kým nie sú tuhé. Do vyšľahaných bielkov nasypeme práškový cukor a miešame 5 minút. Zmes by mala byť hustá a lesklá. Po častiach pridávajte grécky jogurt a jemne premiešajte.
Predhrejte rúru na 175 stupňov. Jablká navrstvíme na koláč vo forme na pečenie. Potom pridajte marshmallow a posypte kokosovými hoblinami. Koláč vložte do rúry na 50 minút.. Jablkový koláč vyjde vynikajúci a doslova sa rozplýva v ústach. O tom, ako pripraviť polonézu z bravčovej panenky, sme písali podľa receptu Ewy Wachowicz. Odporúčali sme recept na dokonalý hruškový džem. Uvedená fotografia je z kanála YouTube Sprint Varenie najlepších koláčov.